Unges samtaler med psykologen

Her kan du hurtigt få overblik over, hvad jeg tilbyder unge og unge voksne – og finde mere viden, hvis der er emner, du vil fordybe dig i.

Behandling af unge


Mange unge kan opleve overgangen fra barn til voksen som meget svær og vanskelig. Der opstår mange tanker og bekymringer og følelseslivet forandrer sig.

Selvom man i en periode kan have gavn af at tale med en psykolog betyder det ikke, at man er skør eller kommende psykiatrisk klient. Det er meget naturligt i takt med, at man er ved at blive voksen, at man kan have glæde af at dele og udforske sine tanker og følelser med andre voksne end ens forældre – og det kan for mange opleves om et frirum.

Læs mere om samtaler mellem unge og en psykolog

Unge og angst


Angst er en af de mest udbredte lidelser i den vestlige verden. Desværre oplever flere og flere børn og unge at være belastet af angstlidelser. Ubehandlede angstlidelser i barndommen og ungdommen giver ofte nedsat livskvalitet – også ud i voksenlivet.

Læs mere om unge og angst

Psykologisk undersøgelse af unge

Hvis den unge har det svært i skolen fagligt og/eller socialt og har haft det igennem længere tid, kan det nogle gange være relevant med en psykologisk undersøgelse, såfremt den unge selv er indforstået med dette.

En psykologisk undersøgelse af et ungt menneske vil typisk omfatte en vurdering af det kognitive- og følelsesmæssige funktionsniveau. Der ses både på ressourcer og udviklingsområder.

Læs mere om psykologisk undersøgelse af unge

Lise Johannesen

Cand.psych., aut., specialist i klinisk psykologi

LÆS MERE | KONTAKT

Jeg kan hjælpe med behandling af børn, forældrerådgivning og samtaler om bl.a. skilsmisse, ADHD, autisme, angst, spiseforstyrrelse m.m.